Kolfiberförstärkning av bärande konstruktioner

Ingen byggnad håller för evigt. Förstärkningsåtgärder av bärande konstruktioner är ibland nödvändigt och behöver ofta avhjälpas för att garantera byggnadens säkerhet. 

Det finns många olika orsaker till varför en befintlig konstruktion behöver förstärkning och det kan handla om sjukhus, flygplatser, sporthallar, köpcenter och byggnader av andra slag där hållfasthet och stabilitet är viktigt. 

Det kan bero på förändrat användningsområde som ställer nya belastningskrav, tillbyggnad eller ombyggnad. Yttre faktorer är också en vanlig orsak som kan leda till slitage och påfrestningar eller nya lagar och normer som uppkommit. 


Kolfiberförstärkning är ett sätt att förstärka en befintligt byggkonstruktion som både är smidig, stark och lätt metod. Kolfiber kan helt och hållet ersätta stålbalken.

Vi erbjuder

Vi hjälper våra kunder att uppnå hållfasta och stabila konstruktioner. Att förstärka en befintlig byggkonstruktion är alltid en unik process, där man behöver ta hänsyn till nuvarande förhållanden och fundera på hur man kan möta krav och förväntningar.

Vi renoverar eller ersätter balkongräcken och i samband med detta finns möjlighet att förbereda för olika typer av inglasningssystem eller genomför en komplett inglasning vid tid för renoveringen.

Varför ska man välja kolfiberförstärkning?

Kolfibers fördelar är minimal termisk utvidgning, låg materialutmattning och extrem korrosionsbeständighet. Kolfiberförstärkning är betydligt mindre resurskrävande än konventionell förstärkningsteknik, det är tidseffektivt, smutsar inte ned och ger i de flesta fall ett bättre slutresultat än traditionella metoder. Du slipper ha stödpelare som inverkar på verksamheten, det räcker ofta med att göra lokala åtgärder. 

 

Kontakt

Vill du veta mer ? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort!

Telefon